Gullasch suppe

127

Gullasch suppe

Ca. 500 g. oksekød, bov, tykkam eller som jeg oksespidsbryst.
Ca 1 liter okse bouillon ( gerne terning)
Kartofler, gulerødder, løg, peberfrugt, og en dåse flåede tomater.
1 lille bakke champignon
Paprika, salt peber, cayennepeber, 5-6 laurbærblade

Kødet skæres i mundrette stykker,
Grøntsagerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Brun kødet tilsæt lidt vand og lad det små snurre et par timer .
Jeg brugte trykkogeren, 20 min.
Tilsæt alle ingredienser og lad det små snurre i ca. 20 minutter

Smag til og spis med brød til 😉

Asparges suppe , trykkoger

62

Aspargessuppe (trykkoger)

kylling ca. 1200 gram.
Grøntsager,
evt. 2 gulerødder ,
1 løg ,
1 porre,
1 pastinak,
eller hvad du har.
25 g smør
ca. 3 spsk mel
1 dåse asparges
(put lidt piskefløde i)1 dl.
salt og peber,

En stor kylling ca. 1200 gram gøres ren kommes i gryden tilsættes kogende vand (el kedel) koges 20 min.
Tilsættes grøntsager, evt. 2 gulerødder , 1 løg ,1 porre,1 pastinak, eller hvad du har.
Kog igen 8 min.
Si suppen, tag noget af kødet fra og skær i tern, skær grøntsagerne i små stykker.

25 g smør smeltes i en gryde og tilsættes ca. 3 spsk mel.

Vandet fra 1 dåse asparges til sættes . Tilsæt suppen, grøntsager og asparges. (put lidt piskefløde i ) 1 dl.

Det giver lidt ekstra med kødboller i……

Smag til med salt og peber, server flutes til.

Resten af kyllingen kan bruges til hønsesalat, eller fryses til en anden dag. Også rigtig godt i madpakken.

PS. ingen trykkoger? brug en alm. gryde bare længere kogetid.
Ingen kylling? brug hønsekøds bouillon terninger.

Vildlaks i ovnen

36

Vildlaks i ovn

2 stk vildlaksfiletter

1 courgette i tern
2 nye løg med grønt skåret i mindre stykker
2 røde peberfrugter i mindre stykker
frisk revet ingefær
saften af 1 limefrugt

Grøntsagerne ristes på panden i lidt krydderolie, hældes op i et ildfast fad.

Vildaaksefiletterne lægges ovenpå.
Salt, peber og limesaft hældes over.

Ovnen 200 grader 25 min.

Smager dejligt med kogt blomkål eller nye kartofler.

Tun deller

157

Tun deller

2 dåser tun
1 reven gulerod
1 fed hvidløg hakket fint
2 æg
2 håndfulde havregryn
Salt og peber

Det hele samles og henstår ca. en halvtimes tid.
Jeg formede dem med en lille barneske til små frikadeller.
Steges på panden i ca. 10 min til de er brune og sprøde.
Smager dejligt med citron eller limesaft 🙂
Spis salat til eller tag dem med i madpakken !

Sushi

170

Sushi

Ris, specielle sushi ris
Risvin , sukker ,salt

Røget laks , krebsehaler , surimi i stykker, kogte rejer

Asparges grønne, sukker ærter, purløg, avokado, agurk, limesaft, sesamfrø ,fint revet peberrod,
1 æble , frisk dild, mayonnaise, wasabi, Soya,

1 pakke tang.

Start med at koge risene efter anvisninger på pakken.
Risvin sukker og salt blandes i en skål , risene blandes godt sammen med dette, og køles lidt af.

Sesamfrøene ristes let på en tør pande.
Asparges og sukkerærter, blancheres .
Agurken skæres i aflange tynde stykker.
Mayonnaisen blandes :
2 spsk. Mayonnaise blandes enten med peberrod eller wasabi og lidt limesaft.
Lav en eller 2 forskellige.

1 stk. tang klippes i to stykker.

Læg 1 stk. tang på et spækbræt ,den glatte side nedad . 2 spsk. ris lægges på og glattes ud , helt til kanterne.
Sesamfrø drysses på ,og læg nu lidt grønt på . (f.eks . Asparges, agurk, purløg ,eller tynde æbleskiver).
Det lægges på tværs af tang stykket, der kommes lidt mayonnaise på, og til sidst lidt fisk.

Tangen skal nu rulles sammen , start fra den tykke ende . Gør det stille og roligt og
lad det hvile lidt inden du skærer det i skiver.
Der bliver 6 stk. af en rulle.

Hav hele tiden lidt fugtige hænder når du arbejder med det, og skyl hænderne hvis det klistre for meget.

Server med en lille skål Soya og wasabi