Maries fyldte kyllingfiletter

66

1 filet pr. person

bacon
ost
timian

Sovs.
1 ds hakkede tomater
1 løg
1 peberfrugt
paprika
salt og peber
1 knust hvidløg

Snit en lomme i fileten, drys med timian og fyld den med en skive bacon og en skive ost.

Luk med en kødnål eller tandstikker og krydr med salt og peber.
Steges på pande ca 6-8 min på hver side.

Djævlesovs: Lad en dåse hakkede tomater, et hakket løg og en hakket peberfrugt, rosen paprika
salt og peber og evt. et knust hvidløg simre mens du ordner kødet.

Kog en portion gode basmatiris.

Hertil en salat af blandede, spæde salatblade, agurk, peberfrugt og tomat – eller hvad du nu har.

Dryppes med hvidløgs-rapsolie (den fra Bornholm) og pyntes med hjemmelavede brødcroutonser.

Brødcroutoner: Et par skiver godt hvedebrød fra dagen før (helst hjemmebagt) skæres i tern.

Rapsolie varmes op i en dyb pande og brødterningerne kommes på.
Drys med timian eller oregano og rist til brødet er sprødt og tørt. De kan herefter holde sig et par uger i et lukket glas.

Smager også godt som snack.

Kyllinglår med sesam

174

1 bakke kyllinglår

Soja
Sesamkerner

Spidskål salat:

Spidskål
1 rød grape
2 blommer
Lidt hasselnødder
Honning
Vineddike eller citron

Lårene lægges i en plastpose
soja og sesam kerner hældes ved ,
Ryst posen og lad den ligge et par timer i køleskabet

Lægges på bagepapir og steges i ovnen ved 200 grader ca. 40 min

Salaten snittes fint, grape og blommer kommes ved i mindre stykker.
Vineddike og honning blandes og hældes over, til sidst drysses med groft hakkede nødder.

Kyllingfilet i karry

55

 

1 pakke kyllingfiletter skåret i tern

1/2 bakke champignon i skiver

En god håndfuld grønne bønner, frosne

1 stort løg i tern

1 rød peberfrugt i mindre stykker

1 fed hvidløg
lidt revet ingefær frisk

1 lille dåse ananas i stykker og med saft.

Saften fra 1 lime

Karry som du kan lide det
(ca 1 spsk.) salt og peber

Brænd karry`en af i olie og tilsæt kyllingstykkerne.

Når kødet er lidt fast i det tilsættes resten af ingredienserne, og småsnurrer til kødet er gennemstegt, 10-15 min.

Tilsæt en lille smule fløde og jævn med 1 spsk maizena.

Spis ris til.

Kylling med jordskokkesalat

96

Kylling med jordskokker salat og stegt hjertesalat

1 kylling salt og peber og penslet med olie.

2 hjertesalat
smør og 1 fed hvidløg
parmesanost

jordskokker
2 æbler
1 rødløg
olie eddike dressing
eller cremefraise med citron

Steg kyllingen i ovnen og parter den.

Jordskokkerne vaskes og skæres i fine skiver.
Æbler skæres i tern, løg i tynde skiver.
Blandes i en skål og overhældes med dressingen.

Hjertesalaten rengøres, de yderste blade fjernes og salathovederne skæres midt over.
De steges på panden ca. 4 min. med skæresiden nederst først.
Læg 1 fed hvidløg på panden imens, gerne i mindre stykker. Server med revet parmasan på, gerne lidt rigeligt.

Kylling i cola

119

Kylling i cola.

1 kylling i flere små stk.
1/2 cola
2 dl. Ketchup
Soja kinesisk
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 par spsk. Brun farin

Der kan bruges revet frisk ingefær også.

 

Bland alle ingredienserne til marinaden.
Læg kylling stykkerne i et fladt fad med marinaden over. Stilles i køleskabet et par timer.

Stykkerne brunes på grillen og lægges i en bakke med resterne af marinaden.
Indirekte varme og ikke fuldt blus.
Ca. en time.

Kog kartoflerne så det passer med tiden.