grillmedister, bornholmergrisen

39

Grillmedister, Bornholmergrisen, salat

Kartofler
Grillmedister fra brugsen
( bornholmergrisen)
salat, grøn
peberfrugter
nektarin
rød grape
tørrede tomater i strimler
olie, eddike,
1 spsk honning
salt og peber

Køb den i brugsen, den smager dejligt og let krydret.
Jeg stegte den på panden da det ikke lige er grillvejr:-)

Da kartoflerne kogte,blev pølsen lagt på panden og brunede ved mellem varme.

Imens blev der lavet en salat med grape og nektarin.Den var rigtig frisk dertil.

Det hele var færdigt på samme tid, så det er en nem daglig middag.

Forårs ruller i fillosdej

175

Forårs ruller

Hakket skinkekød
spidskål
forårs løg
champion
soja sovs
fillosdej
chilisovs
olie

Hakket skinkekød
Fint snitte spidskål
Forårs løg fint snittet
Champignon fint snittet
Soja sovs
fillosdej
Olie til stegning

Alt lyn steges i wok, smages til med soja.
Pakkes ind i mindst 2 lag fillosdej,
Pensles med lidt olie og lægges i ovnen på bagepapir.
Ca. 15 min ved 200 g

Sød chilisovs og
Soja som tilbehør

evt. salat, avokado , peberfrugt

Flæskesteg på grillen

114

1 steg på ca 1,5 kg

salt og krydderi
Laurbærblade (kan udelades)

Flæskesteg på gas grillen.
Stegen ridses i sværen og der kommes salt imellem alle svær.
Selvom slagteren har ridset den gås den efter da det ikke altid er gjort godt nok.
Laurbærblade kan kommes i sværen.
Læg stegen på en rist (holder)og læg den op i en dryp bakke med vand i.
Steges ved indirekte varme og ikke på fuld blus.
Jeg brugte et stegtermometer og stegte den til 70 grader, det tog 65 min.
Næste gang får den 5 min mere 🙂
Vandet hældes fra det sidste kvarter og kan bruges til sovs 😉

Fars ret med peberfrugt

17

Hakket skinkekød

1 æg
hakket løg
mælk
salt og peber

Røde og gule peberfrugter
Gulerødder
løg evt. spring løg
tomater
Champignoner
1 fed hvidløg

Start med at lave farsen og lad den stå og hvile mens du ordner grøntsagerne.

Alle grønsager ren gøres og findeles.
Lægges i et smurt fad, og dryppes med lidt olie, salt og peber.
Farsen lægges oven på, og drysses med revet ost. Bages i ovnen

200 grader ca. 50 min. Kan spises med ris til.

Couscous med skinke og grønt

77

2 gulerødder,

1 fed hvidløg,
1 rød peberfrugt,
3 jordskokker,
1 lille porrer,

salt og peber, et drys estragon og 1/2 glas hvidvin

2 dl. couscous tilsættes 3 dl. bouillon og henstår 5 min.

Alt skæres i mindre stykker og svitses i lidt olie tilsættes
salt og peber, et drys estragon og 1/2 glas hvidvin og småkoger derefter til det er mørt.

2 dl. couscous tilsættes 3 dl. bouillon og henstår 5 min. derefter tilsættes grøntsags blandingen.

Skinke i stimler eller tern tilsættes til sidst.

Kan også serveres i hele skiver med sennep til.