«

»

sep 09

Chili con carne

Min første opskrift på denne ret 😀 Chili con carne.
Har faktisk ikke smagt det før ! Har været mange steder for at finde en opskrift der passer lige til os. Opskriften er en blanding flere steder fra , og næste gang vil jeg lave den lidt stærkere og måske give ris til, for i dag fik vi brød , og hvis man er meget sulten mætter det nok ikke så godt 😀 Og den smagte rigtig godt , det er ikke sidste gang jeg laver det.

chili con carne

Jeg brugte:
1 stort løg skåret fint ud.
2 små fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 lille dåse majs
1 dåse tomater
1 dåse kidneybønner
400 g hakket okse

1 okse terning
1 tsk. Kanel
1 tsk. Koriander
1tsk.spidskommen
1 tsk. Tørret chili knust ,( frisk rød chili kan også være godt.)
Tørrede soltomater

Ca. 5 tern mørk chokolade

Først blev kødet ristet i en gryde, taget op på en tallerken for at vente.
Krydderierne blev ristet i gryden i lidt olie og tilsat løg , hvidløg og peberfrugten.
Når løgene er bløde, tilsættes kød, tomater og okse terningen.
Jeg lod det stå og snurre ca. 30 min.
Tilsæt soltørrede tomater , majs og bønner og til sidst chokoladen .
Smag til når det er varmt, måske lidt salt, måske list mere chokolade 😀

Nu skal der serveres, pynt med lidt cremefraiche ,
Hakket persille og måske lidt nachos, ris eller et godt brød.
Revet cheddar kan også bruges som pynt, og smagsgiver.

Permanent link til denne artikel: http://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2018/09/09/chili-con-carne/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.