«

»

apr 17

Kringlen, Stenses

 

Uhm siger alle der har smagt den 🙂

 

1/2 kg mel
2 æg
100 g sukker
50 g gær
250 g margarine (smør) mere eller mindre, alt efter hvad der er råd til.
1 lille tsk. salt
2 1/2 dl mælk
Det halve af smørret smuldres i melet – æg og sukker røres sammen – gæren udrøres i den lune mælk. Det hele æltes godt sammen, så den bliver blank og smidig.

Udrulles med resten af smørret – rulles til et fladt brød, smørret lægges på midten.

Dejen foldes over og der rulles igen). Nu rulles den igen flad og der smøres remonce på midten og siderne foldes over.

Remonce: – 100 g smør og 100 g sukker (evt. brun farin) røres blødt.

Form det hele til en krans, pensles med fløde,
drys med hakkede mandler og groft sukker.

Ovnen 200 grader (dæmpes efter 5 min) til 180 grader i varmluft ovn.

Marcipan skiver kan lægges oven på remoncen:-)

Permanent link til denne artikel: http://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2017/04/17/kringlen-stenses/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>