Galette med oksekød.

1 pakke butterdej , færdig købt
Ca.300 g. Hakket oksekød
1 løg
Salt og peber
Rosmarin
Lidt fløde
Revet parmesan eller fetaost
Sorte oliven, gerne kalamata
Lidt soltørrede tomater i strimler
Små tomater
Evt, 1 æg til pensling

Steg kødet på en pande, tilsæt det hakkede løg
Lad det meste af væden fordampe, og tilsæt herefter lidt fløde.
Smag til med krydderier
Stil kødet til side.

Butterdejen æltes godt igennem, delte i to kugler, der hver
især ud rulles tyndt og lægges på et stykke bagepapir på
en bageplade.
Kødet lægges på midten af hvert dejstykke.
buk kanterne af dejen ind.
Ost, oliven, tomater, både de soltørrede og friske lægges på.
Pensel kanten med ægget, eller lidt mælk.


Bages i ovnen Ca. 30 min varm luft 180 grader

Permanent link til denne artikel: https://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2019/09/17/galette-med-oksekoed/