Jeg har ikke prøvet denne ret før, elsker aubergine og er ikke altid vild med pastaplader 😉
Det smagte rigtig godt, og er en af de retter hvor man laver en stor portion og så er der til to dage 😉
Kødsovs:
400 g hakket oksekød 3-7 %
1 fed hvidløg
1/2 bundt forårs løg
250 g brune champignon
1 dåse flåede tomater
Salt, peber, oregano
Hvidløg og forårs løg svitses i en gryde, tilsæt kød og brun det godt i gennem.
Champignon brunes på en pande , til væden er fordampet.
Tilsæt svampe og tomater til kødet , krydre det og lad stå ca. 10 min.
Aubergine ( 1 eller 2 alt efter hvor store de er!) skåret i skiver ca. 1 cm tykke.
Pensles med olie og brunes i ovnen 15 min ved 200 grader.
Sovsen:
25 g smør
2 spsk. mel
Ca. 1/4 l mælk
Revet ost, jeg brugte rød cheddar
Salt og peber
Lav en opbagning, tilsæt osten og salt og peber.
Smør et ovn fad med lidt olie, læg aubergine, kødsovs og ostesovs lagvis.
Slut med sovsen og kom evt. ekstra ost på.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 15 min.