Peberpate´

129

Peberpate

400 g hakket flæskekød
400 g hakket oksekød
400 g kyllingelever fint skåret
1 stort løg
1 rød peber frugt
1 lille dåse Madagaskarpeber
Ca.1 dl mel
3 æg
3 dl piskefløde
1 spsk. salt, peber med kværn

5 dl okse bouillon
3 blade husblas
1 godt glas cognac

Rør kødet med saltet og tilsæt så:
Fint hakket løg, fint skåret peberfrugt , Madagaskarpeber gerne med væde ,
mel æg og piskefløde.
Smag til med peber og evt. mere salt
Hældes i en stor eller (flere) små forme der er smurt.
Bages i vandbad ca. 1 time-1,15 time
180 grader
Bouillon :
Brug gerne en terning, opløs husblas i kold vand , pres vandet af og smelt den i den
varme bouillon.
Må ikke koge. Smag til med cognac , kan udelades men smager godt 😉

Når pateen er kommet ud af ovnen hældes bouillon over, og det køles af.
Frys gerne , så er der altid god mad hjemme 🙂

Permanent link til denne artikel: https://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2015/05/03/peberpate/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.