«

»

maj 04

Rugbrød med surdej

45

Rugbrød med surdej

3 dl surdej, husk gem resten i køleskabet.

5 dl rugmel,
5 dl hvedemel,
5 dl knækkede rug kerner
5 dl grahamsmel ,
2 dl hørfrø,
1 dl solsikkekerner,
7 dl vand,
1 spsk honning gerne flydende
2 tsk. salt

Dag 1. ( f.eks. torsdag kl. 17)
Surdejen tages ud af køleskabet,
hældes over i en større skål, tilsættes
Ca. 200 gram Rugmel
2 dl. Surmælksprodukt (gerne mindre)
Vand for resten
1 spsk. honning, gerne flydende
Konsistens som havregrød!
Stilles ved stuetemperatur Ca. 1 døgn med låget løst på.

Dag 2. ( f.eks. Fredag imens du laver aftensmad og alligevel er i køkkenet ;-))
Rør rundt i surdejen, tag halvdelen over i den lille skål og sæt den i køleskabet.
Resten op i en stor røre skål og tilsæt,
alle andre ingredienser på en gang.
Alt blandes godt og grundigt. Hvis dejen bliver for tør ,tilsæt mere vand, skal være fugtig.
Hældes op i oliesmurte forme, 2 styk.
Læg et vådt viskestykke over, og sæt dem i en kold ovn.
Lad dem stå til næste morgen, Ca. 12 timer.

Dag 3.( f.eks. Lørdag morgen når du lige skal lave kaffe)
Tag viskestykket af og tænd ovnen på 175 grader.
Bages ved varm luft i 75 min.
Tages ud af formen med det samme og køler af.
Lørdag frokost nybagt rugbrød Uhm 😉

Det nyeste på fronten er, tilsæt en øl.. dejen bliver mere våd, det hæver bedre og det smager godt 😉 Hvad mere kan man forlange 🙂 Gør du det så lad være med at dække den til når den står til hævning, det sætter sig bare fast 😉

Permanent link til denne artikel: http://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2015/05/04/rugbroed-med-surdej/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>