«

»

maj 03

Oksekød med abrikoser, stegeso

21

Oksekød med abrikoser

Oksebryst eller bov,

med abrikoser.

1 1/2 – 2 kg kød gerne med ben.
1/2 spsk salt
200 g selleri
12 tørrede abrikoser i halve.
2 dl Carls lager
laurbærblade, timian kviste
600 g små kartofler

Salat.

2-3 spsk. grov persille
1-2 æbler
1-2 gulerødder
1 spsk honning
1 spsk vineddike
2 spsk olie
salt og peber

Gnid kødet med salt og læg det i en stegeso. Sæt den i ovnen 225 grader i 15 min.uden låg. Kom selleri, abrikoser, vand, øl, laurbærblade,og timian ved, og læg låg på. Ovnen sættes til 180 grader simre Ca. 2 timer.

Vask kartoflerne, læg dem i et ovnfast fad,drys salt på og bag dem i ovnen Ca. 50 min.

Lav salaten;Skyl og hak persille eller grønkål, ikke for fint – bland med gulerødder og æbler i tern. Pisk honning, eddike, og olie sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Tag kødet ud af ovnen, fjern evt. ben og skær kødet ud i store klodser.

Jævn evt. skyen med grøntsagerne i og spis det til.

Permanent link til denne artikel: http://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2015/05/03/oksekoed-med-abrikoser/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>