Min første opskrift på denne ret ? Chili con carne.
Har faktisk ikke smagt det før ! Har været mange steder for at finde en opskrift der passer lige til os. Opskriften er en blanding flere steder fra , og næste gang vil jeg lave den lidt stærkere og måske give ris til, for i dag fik vi brød , og hvis man er meget sulten mætter det nok ikke så godt ? Og den smagte rigtig godt , det er ikke sidste gang jeg laver det.
Jeg brugte:
1 stort løg skåret fint ud.
2 små fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 lille dåse majs
1 dåse tomater
1 dåse kidneybønner
400 g hakket okse
1 okse terning
1 tsk. Kanel
1 tsk. Koriander
1tsk.spidskommen
1 tsk. Tørret chili knust ,( frisk rød chili kan også være godt.)
Tørrede soltomater
Ca. 5 tern mørk chokolade
Først blev kødet ristet i en gryde, taget op på en tallerken for at vente.
Krydderierne blev ristet i gryden i lidt olie og tilsat løg , hvidløg og peberfrugten.
Når løgene er bløde, tilsættes kød, tomater og okse terningen.
Jeg lod det stå og snurre ca. 30 min.
Tilsæt soltørrede tomater , majs og bønner og til sidst chokoladen .
Smag til når det er varmt, måske lidt salt, måske list mere chokolade ?
Nu skal der serveres, pynt med lidt cremefraiche ,
Hakket persille og måske lidt nachos, ris eller et godt brød.
Revet cheddar kan også bruges som pynt, og smagsgiver.