«

»

okt 31

Søde kartoffeltærte med glaserede rødløg

Jeg fik lige inspiration fra morgenavisen til en nem middag med hvad jeg havde i køleskabet.
Det var en græskartærte der blev til sødekartofler, havremel blev til grahamsmel og det viser bare at det ikke altid er nødvendigt at følge opskrifterne præcist , men at lade sig inspirere er dejligt 🙂

 

sødkartoffel tærte

sød kartoffel tærte

 

3 små søde kartofler
3 pæne rødløg
1/2 bundt forårsløg
Lidt sukker
Olie til stegning
Salt og peber

Dej:
250 g hvede
50 g grahamsmel
2 dl. Vand
Salt

Æggemassen:
3 æg
1 1/2 dl. Mælk eller fløde
Salt og peber

Pynt med gedeost I tynde skiver.

Start med at samle dejen og læg den på køl.

Skære kartoflerne I små tern, er skrællen pæn skal den med .
Rødløg skrælles og skæres tyndt ud
Forårsløg renses og skæres I små stykker

Kartoflerne steges let på en pande , ca. 5 min, tages af og rødløg og forårsløg kommes på, steges bløde og tilsidst kommes sukker på så det glasere let.

Dejen rulles ud og lægges I et smurt tærtefad.
Kartofler og løg lægges I og gedeosten lægges I tynde skiver oven på.

Æggemassen piskes , krydres og hældes over.

Den sættes I ovnen 180 g. varmluft I ca. 40 min.

Spis gerne en god salat til 😉

Permanent link til denne artikel: http://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2016/10/31/soede-kartoffeltaerte-glaserede-roedloeg/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>