Ambrosia kager
• 1.35 kg hvedemel
• 0.6 l mælk
• 75 g gær
• 150 g æg
• 20 g salt
• 75 g sukker
• 140 g smør, køres i til sidst
Fyld:
• 100 g marcipan
• 100 g appelsinmarmelade
• 1 æg
• Nødder/dadler, hvis man synes om det
• Dejen æltes og skæres
Alle ingredienser blandes og æltes Ca. 15 min
smørret kommes i til sidst og æltes til dejen er blank og lækker.
hæver på bordet Ca. 20 min.
Dejen bredes ud på bordet, og appelsin, marcipan og dadler / nødder lægges på dejen og 1 æg. Dejen foldes til en lille pakke, som hakkes til alt er blandet godt, og dejen fordeles til små ikke-regulære boller. Hver bolle skal veje omkring 150 g. Bages 10 – 12 min på 200°c.
Pensles med appelsinsirup efter bagning, og drysses med flormelis.
Opskriften er lavet af Jens Rasmussen fra Meyers bageri 🙂