Jeg fik lige inspiration fra morgenavisen til en nem middag med hvad jeg havde i køleskabet.
Det var en græskartærte der blev til sødekartofler, havremel blev til grahamsmel og det viser bare at det ikke altid er nødvendigt at følge opskrifterne præcist , men at lade sig inspirere er dejligt 🙂
3 små søde kartofler
3 pæne rødløg
1/2 bundt forårsløg
Lidt sukker
Olie til stegning
Salt og peber
Dej:
250 g hvede
50 g grahamsmel
2 dl. Vand
Salt
Æggemassen:
3 æg
1 1/2 dl. Mælk eller fløde
Salt og peber
Pynt med gedeost I tynde skiver.
Start med at samle dejen og læg den på køl.
Skære kartoflerne I små tern, er skrællen pæn skal den med .
Rødløg skrælles og skæres tyndt ud
Forårsløg renses og skæres I små stykker
Kartoflerne steges let på en pande , ca. 5 min, tages af og rødløg og forårsløg kommes på, steges bløde og tilsidst kommes sukker på så det glasere let.
Dejen rulles ud og lægges I et smurt tærtefad.
Kartofler og løg lægges I og gedeosten lægges I tynde skiver oven på.
Æggemassen piskes , krydres og hældes over.
Den sættes I ovnen 180 g. varmluft I ca. 40 min.
Spis gerne en god salat til 😉