Surdej til rugbrød

46

Surdej til rugbrød

50 g gær

200 g rugmel
1 tsk salt

1 tsk honning/sirup

1 dl. yoghurt

2 dl vand

Bland det hele og stil det tildækket et lunt sted til dagen efter.
Herefter tilsættes 2 dl rugmel og så meget vand det kan tage, til det er en passende lind grød.

Dagen efter er det klar til brug. Gem en portion (ca. 2 dl ) i en lukket beholder i køleskabet.
Dagen før du skal bage næste gang, tager du
surdejen ud og tilsætter 2 dl rugmel og passende med vand, plus 1 spsk sirup.

Stilles lunt tildækket til du skal bruge den.
Husk igen at tage noget fra og gemme i køleskabet.

Min nye surdej er til beredt af 200 g hvedemel og en håndfuld rugmel . Virker godt 🙂

Permanent link til denne artikel: https://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2015/05/04/surdej-til-rugbroed/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.