Rabarber kage

112

Rabarber kage

180 g smør
100 g sukker
3 æggeblommer
2 tsk. Vaniljesukker
2 spsk. Bagepulver
1 dl. Mælk
250 g mel

 

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
Ca. 100 g nødder ,valnødder og eller, hasselnødder
Ca. 600 g rabarber

Smør og sukker piskes sammen, æggene tilsættes 1 ad gangen
Resten af ingredienserne til sætte , massen lægges i en smurt og melet fad.

Hviderne piskes helt stive, tilsættes sukker lidt efter lidt.
Rabarberne der er rengjorte og skåret i små styk. og nødderne , hakkede , vendes i.

Massen lægges over dejen og bages ved 175 g grader i ca. 1 time alt efter hvor høj kagen er.

Efter 20 min. lægges sølvfolie let over so marengsen ikke bliver for brun.

Jeg brugte en lille bradepande og gav kagen 50 min.
Stik i den for at se om den har fået nok.

Den smager rigtig godt med flødeskum, men kan sagtens spises uden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.