Hvedebrød i gryde

47

Hvedebrød i gryde

625 g. mel ,
5 dl. vand (lunt)
2 tsk salt ,
(5 g )gær

Gæren opløses godt i vandet, melet og saltet tilsættes.Skal ikke æltes, bare blandes.

Det lægges i en skål og hæver Ca. 12 timer. (dejen er meget våd)
Dejen tages op og æltes , lægges igen i en skål, smurt og melet.

Efterhæver Ca. 2 timer.
Ovnen sættes på 250 gr.

Gryden bliver sat ind ( tom). Når ovnen har fået den rette temperatur tages gryden ud af ovnen og brødet lempes (hældes)forsigtigt over i.

Låg på og ind i ovnen, bages 30 min,

Låget tages af og nu bages det 15 min ved 230 g.

Dejligt let, lidt sejt og meget holdbart.

Permanent link til denne artikel: https://spiseklar.birgittefrostholm.dk/2015/05/04/hvedebroed-i-gryde/

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.