Flagkage
Bunden.
350 g mel,
150 g kartoffelmel ,
200 g flormelis
250 g smør
2 æg plus 1 æggeblomme.
Creme.
2 æg,
4 spsk sukker,
2-4 spsk maizena mel,
2 tsk vanillesukker,
5 dl. mælk
Blandes med en pose knuste makroner,
og vendes sammen med 1/2 l. pisket fløde
Pynt.
Friske jordbær (ca. 2 bakker ) 1 glas ribs gele ,1/2 l piskefløde
Bunden:
Bland mel, kartoffelmel og flormelis.
Tilsæt smørret i mindre stykker, mos det hele sammen med fingrene.
Tilsæt de 2 æg og den ekstra blomme, ælt det hele sammen.
Dejen kan gemmes i køleskabet i en plast pose til dagen efter.
3/4 af dejen rulles ud ( evt. mellem 2 stykker bagepapir)
og lægges i bunden af en bradepande.
Resten af dejen rulles til fingertykke pølser der lægges langs kanten.
Tryk dem fast med en gaffel og prik huller i bunden.
Bages ved 200 grader i ca 20-25 min.
Hold øje med den så den ikke bliver for mørk og lav evt. flere lufthuller.
Skal nu afkøles helt.
Cremen kan laves i mikroovnen ( hvis du har en) ellers gryde. Fuld effekt i 6 min.
Husk at røre ind imellem. Når cremen er blevet kold blandes den med makronerne,
og nu vendes den piskede fløde i. Crememassen fordeles på tærtebunden.
Jordbærrene skæres i stykker og fordeles ligeledes.
Lun ribsgeleen og fordel den over jordbærrene.
Til sidst pyntes kagen med et kors af hvidt flødeskum så dannebro bliver dannet.:-)