Aspargessuppe (trykkoger)
kylling ca. 1200 gram.
Grøntsager,
evt. 2 gulerødder ,
1 løg ,
1 porre,
1 pastinak,
eller hvad du har.
25 g smør
ca. 3 spsk mel
1 dåse asparges
(put lidt piskefløde i)1 dl.
salt og peber,
En stor kylling ca. 1200 gram gøres ren kommes i gryden tilsættes kogende vand (el kedel) koges 20 min.
Tilsættes grøntsager, evt. 2 gulerødder , 1 løg ,1 porre,1 pastinak, eller hvad du har.
Kog igen 8 min.
Si suppen, tag noget af kødet fra og skær i tern, skær grøntsagerne i små stykker.
25 g smør smeltes i en gryde og tilsættes ca. 3 spsk mel.
Vandet fra 1 dåse asparges til sættes . Tilsæt suppen, grøntsager og asparges. (put lidt piskefløde i ) 1 dl.
Det giver lidt ekstra med kødboller i……
Smag til med salt og peber, server flutes til.
Resten af kyllingen kan bruges til hønsesalat, eller fryses til en anden dag. Også rigtig godt i madpakken.
PS. ingen trykkoger? brug en alm. gryde bare længere kogetid.
Ingen kylling? brug hønsekøds bouillon terninger.