2 Andebryster
jordskokker, pastinak, løg, gulerødder, kartofler
lidt mælk eller fløde
maizena, salt og peber, gele
olie gerne rapsolie.
Rodfrugterne ren gøres og skæres i både .
Her bruger jeg jordskokker , pastinak, løg gulerod og kartoffel.
Læg dem i et ildfast fad, drys med rapsolie og drys salt på.
Sættes i ovn ved 200 grader Ca. 30 – 40 min.
Andebrysterne køber jeg for det meste frosne.
Jeg lægger dem i en skål og drysser godt med groft salt på og 1 tsk. Sukker.
De får så lov at tø op enten i køleskabet eller på køkkenbordet.
Skyller saltet af og tørre dem godt lige inden de skal på panden.
Drys med peber og læg dem på panden med skindsiden nedad.
Vend dem først når der er et par min. tilbage, i alt Ca. 18 min.
Når kødet er færdigt lægges det til hvile imens du laver sovsen.
Hæld lidt mælk evt. lidt fløde på panden, smag til med gele/syltetøj,
Salt,(pas på) peber og jævn evt. med lidt maizena.
Skær brysterne i tynde skiver , og server det med sovs og kartofler.
Giv gerne lidt surt til 🙂