Skumfiduser

147

Skumfiduser.

2 dl vand
400 g sukker
1 stang vanilje
20 blade husblas
200 g flormelis
Evt. farve, jeg brugte lidt rød frugtfarve, kan også bruge rødbedesaft.

Vand og sukker kommes op i en gryde.
Tilsæt vaniljekorn og farve hvis du ønsker det 🙂
koges op i en gryde , til 110 grader.
Gryden tages fra ilden og det køler af til ca. 100 grader.

Husblassen blødes op i en skål med koldt vand,
Læg 1 blad af gangen ned i skålen så de ikke kommer til at sidde sammen.
Nu vandet hældes vandet fra og de trykkes så tørre som muligt.

Tilsæt husblassen til sukkerlagen når den er 100 grader, et blad af gangen så de opløses fint.
Hældes massen op i en skål og piskes til det er helt stift ( som stift piskede hvider)
Det tager lidt tid 😉
Læg halvdelen af florsukkeret i en lille bradepande, den stive sukkerlage lægges på og
Resten af florsukkeret drysses over. Afkøles og skæres i små firkanter.
Blandes i florsukkeret så det ikke klistre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.